Dijabetes melitus

Snimanje u filmu dovelo je Toma Hanksa do dijabetesa

Pin
+1
Send
Share
Send

13:23, 23. siječnja 2017

Zanimljivi, zabavni i korisni zdravstveni članci.

U 2013. godini, jednom od najboljih glumaca našeg vremena, Tomu Hanksu, dijagnosticiran je dijabetes tipa 2. Prema glumcu, za to je stanje kriv samo on i njegova nezdrava prehrana.

Postoje dvije vrste dijabetesa - tip 1 i tip 2. Tip 2 je najčešći, posebno među starijim ljudima, a često je povezan s pretilošću. Ako se dijabetes tipa 2 ne liječi, može dovesti do sljepoće, zatajenja bubrega, pa čak i do amputacije donjih ekstremiteta. Također značajno povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Simptomi dijabetesa uključuju potrebu učestalog mokrenja, stalnu žeđ i kronični umor.

Tom Hanks je 2013. otkrio dijabetes tipa 2. Nešto kasnije rekao je da je ta dijagnoza povezana s čestim fluktuacijama u težini zbog nezdrave prehrane, kao i zbog uloga, primjerice, u filmovima poput Outcast i Philadelphia, zbog kojih je glumac morao smršavjeti.

"Pripadam generaciji lijenih Amerikanaca koji su se zabavljali cijeli život i sada pate od bolesti. Bio sam idiot ", rekao je Hanks za Radio Times.

Kao što je i sam glumac priznao, bolest je uzrokovala njegova nezdrava prehrana. Kasnije je uspio povratiti svoju nekadašnju težinu, ali bolest nije prestala.

Stoga vas molimo da počnete pratiti svoje zdravlje i težinu što je prije moguće. Naši materijali će vam također biti korisni:

Poznati holivudski glumac, zvijezda filmova "Forrest Gump" i "Zelena milja" Tom Hanks bolestan je od dijabetesa tipa 2.

U zraku Davida Lettermana za CBS, glumac je rekao da se 20 godina bori s visokim šećerom u krvi. Međutim, glumcu je nedavno dijagnosticiran dijabetes tipa 2.

Šećerna bolest tipa 2 obično se pojavljuje kod ljudi starijih od 40 godina i povezana je s pretilošću. Tijekom svoje glumačke karijere Hanks je zbog uloga morao ponovno smršavjeti i ponovo dobivati ​​na težini. Primjerice, za snimanje filma "Izdajnik", gdje je glumio čovjeka koji se našao na pustinjskom otoku, glumac je smršao gotovo 25 kilograma. Upravo takve razlike u težini mogu igrati ulogu u razvoju bolesti.

Prema glumcu, liječnik ga je savjetovao da smršavi i odvaži koliko je težio u školi - u ovom slučaju će se riješiti dijabetesa tipa 2. Međutim, Hanks je priznao: toliko da smršavi neće uspjeti, jer je u školi težio 43 kilograma.

Međutim, tema na koju je Hanks bio pozvan nije njegovo zdravstveno stanje, već novi film pod nazivom Kapetan Phillips. Glumac u njemu glumi kapetana koji su zarobili somalijski gusari.

Tom Hanks poznat je po filmovima poput "Spasavanje privatnog Ryana", "Zelena milja", "Terminal". Za svoje uloge u filmovima Forrest Gump i Philadelphia nagrađen je Oscarom.

Sharon Stone

Kod Sharon Stonea, "buket" bolesti sastoji se ne samo od dijabetesa tipa 1, već i od astme. Osim toga, glumica je pretrpjela dva moždanog udara. Glumica već dugi niz godina pažljivo prati svoje zdravlje, međutim, zbog udaraca, morala je smanjiti intenzitet tjelesne aktivnosti. Glumica uopće ne pije alkohol, pridržava se dijeta. Možda je to tajna njene vječne mladosti i prekrasnog izgleda, unatoč svim tegobama.

Holly Berry

Kad je 23-godišnja Holly Berry radila u showu "Living Dolls", stvarno nije znala ništa o tome što je dijabetes. Među njenim rođacima nitko nije bolovao od tegobe, a blagostanje buduće holivudske zvijezde nije izazvalo zabrinutost. Ali jednom na poslu izgubila je svijest i vratila svijest ... samo tjedan dana kasnije.

Berry nije odmah prihvatio ozbiljnu dijagnozu i nova pravila života. Ali nekoliko hospitalizacija i liječničkih užasnih priča o mogućem teškom oštećenju vida, riziku ozbiljnih srčanih bolesti prisilili su ozbiljno shvatiti recepte liječnika.

Određena dijeta, posebna prehrana, uzimanje lijekova, redoviti sportovi - život lijepe žene u jednom se trenutku promijenio.

I, što je najzanimljivije, glumica ne proklinje dijagnozu, već hvala.

- kaže zvijezda filma "Monster Ball".

Usput, ozbiljna dijagnoza nije spriječila Holly Berry da doživi radost majčinstva. Kad je glumici bilo 42 godine, rodila se njezina kći Nala, a 2013. 47-godišnja Berry rodila je sina Masea.

Činjenica da Svemir ne daje čovjeku takva ispitivanja s kojima se ne može nositi, vjerojatno je poznata Alecu Baldwinu. Zamislite: zimi 2011. liječnici su dijagnosticirali holivudskom glumcu dijabetes, a par mjeseci nakon toga bivši suprug Kim Basinger upoznao je svoju buduću suprugu Hilary Thomson koja se čvrsto zauzela za zdravlje svog voljenog muškarca.

Zahvaljujući Hilariji (usput, djevojka je certificirani instruktor joge) Baldwin je volio ne samo jogu i pilates, već i parnu hranu, pa čak i biljni čaj bez šećera. Rezultat uranjanja u zdrav način života bio je više nego impresivan - već krajem godine, Socialite su bile prepune fotografija glumca koji je izgrađen i njegove šarmantne mladenke.

Par sada odgaja četvero zajedničke djece. A Alec Baldwin bez oklijevanja naziva Hilariju svojim anđelom čuvarom.

Na pitanje dopisnika časopisa "7 dana" o tome kada se osjeća najsretnije, Baldwin je odgovorio:

Pin
+1
Send
Share
Send

Pogledajte video: Suspense: The Name of the Beast The Night Reveals Dark Journey (Travanj 2020).